Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Ekonomik Hedeflerde Kararlılık Mesajı



Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fahiş Fiyatlarla Mücadele ve Ekonomik Hedeflerde Kararlılık Mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşları ile Kanaat Önderleriyle gerçekleştirilen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, piyasada meydana gelen haksız fiyat artışlarına karşı mücadelenin devam edeceğini belirtti ve "Halkımızın geçimine zarar veren, piyasa düzenini bozan fahiş fiyat uygulamalarıyla savaşımız kesintisiz sürecek" ifadelerini kullandı.

 

Toplantıda ayrıca, turizm sektörünün geçen yıl kırılan rekorlarla sona erdiğini ve bu yıl için 60 milyon turist ile 60 milyar dolarlık turizm geliri hedeflendiğini paylaştı. Erdoğan, Türkiye'nin ihracatında da önemli bir artışın sürdüğünü vurgulayarak, geçtiğimiz yıl 256 milyar dolarla en yüksek ihracat rakamına ulaşıldığını, şubat ayında ise ihracatın yüzde 13,6 artışla 21 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

 

Ülkenin ekonomik büyümesine de değinen Erdoğan, geçen yıl Avrupa Birliği ülkeleri arasında en yüksek büyüme oranı olan yüzde 4,5 ile lider konumda olduklarını ve milli gelirin 1 trilyon 119 milyar dolara ulaşarak önemli bir psikolojik sınırı aştığını dile getirdi.

 

Erdoğan, enflasyon ve yaşam maliyeti gibi global sorunların farkında olduklarını, bu sorunların üstesinden gelmek için piyasa gerçeklerine uygun fiyatlandırmalar yapılması gerektiğini, büyümeye odaklı ekonomik programlar doğrultusunda gerekli adımların atıldığını ve yıl sonuna doğru politikaların olumlu sonuçlarını görmeye başlayacaklarını ifade etti.